En Yeni Yazılar

Oda Oda Minimalizm / 2-Yatak Odası

Yatak odaları  depo görevi gören alanların başında geliyor.Çoğunlukla ev sahibi dışında kimsenin girmediği bu oda gözden uzak olduğundan, elimize geçeni istifleme alanı da olabiliyor zaman zaman.Fakat  en sakin odanın bu oda olması gerektiği de bir gerçek.Çünkü bu alanın asıl amacı bizim kaliteli bir şekilde dinlenmemize hizmet etmek.Sıkış sıkış, dolu bir odada mı uyumayı tercih edersiniz,yoksa ferah ve sakin bir odada mı?İkinciyi tercih ettiğinizi duyar gibiyim.Öyleyse yatak odamızı nasıl sadeleştireceğiz?

İşe oturma odasında olduğu gibi odaya bir dış göz olarak bakarak başlayalım, bu oda size ait olmasaydı neleri bu odadan direkt def ederdiniz?Öncelikle bunları dışarı çıkarıyoruz.

Sonrasında odaya odanın sahibi olarak bakın,yorgun argın eve geldiğiniz bir günde  uykuya geçmek için sizi  nasıl bir odanın beklemesini hayal ederdiniz? Odada sizi rahatsız eden,uykunuzu kaçırması muhtemel eşyalar neler karar verin ve onları da dışarı alın.

Şimdi ana parçaları belirleyelim ve bunu yaparken el alem ne der kıstasını bir kenara bırakalım, odanızda bir karyola istemiyorsanız sadece bir yer yatağı yeterliyse  o karyolayı sırf el alemden dolayı orada tutuyorsanız tutmayın!

Peki genel hatlarıyla yatak odasında neler bulunabilir?

1-Yatak 2-Karyola 3-Gardrop  (Kendi zevkinizi ve alanınızın genişliğini göz önünde bulundurarak mobilya seçimi yapmanız ya da eldekileri azaltmanız sağlık olur.)

Yukarıdakilerden daha fazlasının bu odada işi yok.Yürüyüş bandı,konsol, berjer bu/bunlar bu odaya ait değil.

Yatak odasındaki renk seçiminde daha sakin ve sade  renkleri tercih etmeniz, uyku ve sonrası ruh halin için daha sağlıklı olacaktır. Bu odada belkide en dikkat etmeniz gereken şey teknolojik aletlerin bu alanın dışında kalması.Bilgisayar,televizyon ve hatta telefonlarımızı bu odanın dışında tutmak  daha sağlıklı ve kaliteli uyku geçirmemizi sağlayacaktır.

Genel olarak baktığımızda ana hatlarıyla bir karyola,bir yatak ve gardrop,tüm odanın sakin ve sade renklerde döşenmesi ve yatak odasında görevi olmayan hiç bir şeyin bu odaya girememesi ana amacımızı oluşturacak.

Gardrop düzenlemesine ise daha sonraki yazılarda yer vereceğim.

(Not:Kullanmamaya karar verdiğimiz eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı ya da ikinci el eşya satışı yapan yerlerde satmayı unutmuyoruz. 🙂 )

Potansiyelini keşfetmen dileğiyle…

 

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

 

 

 

 

ÇİSEM ARACI AYVALI hakkında (65 Yazıları)
Bana yorum ile veya modernminimalizm@gmail.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz, Potansiyelinizi keşfetmeniz dileği ile....

Oda Oda Minimalizm / 2-Yatak Odası hakkında 2 Yorum

  1. Çok hoş bir özet olmuş ama, bence ayna da çıkarılabilir. Anadolu’da eskiden beri yatak odasında ayna sevilmez, gece yatarken üstü kapatılırmış. Şamanlardan kalan batıl inançlar olsa gerek. Aynı şekilde Feng Shui’de de aynanın yatak odasında olmaması tavsiye ediliyor. Bense gece aniden – ya da sabah- uyandığımda ayna olduğunu unutup kendi yansımamdan irkildiğim için ayna bulundurmuyorum yatak odasında. 🙂

    Beğen

Yorum bırakın