En Yeni Yazılar

Oda Oda Minimalizm / 6-Depolama Alanı

Bir oda,çatı katı ya da bodrum, bu alanlara sahipseniz gerçekten depolama alanı olarak mı kullanıyorsunuz yoksa ıvır zıvır stoklama alanı olarak mı? Bu gibi alanlar çoğunlukla işimize yaramayan ama ya atmaya kıyamadığımız ya da atmaya üşendiğimiz bir  yığın eşyayla dolu oluyor.Üstelik içeride neler var çoğu zaman unutuyoruz.

Depolama alanını düzenlemek oldukça zor ve zahmetli görünür.Peki ya bu fazladan alan boşaldığında ya bir hobi alanı elde edeceksek ya da bir oyun alanı veya arabamıza garaj, o zamanda bu işlem sıkıcı olur mu?

Diğer tüm alanlarda olduğu gibi bu alanda da işe ne var ne yok her şeyi dışarı çıkararak başlıyoruz.Böylece atmaya üşendiğimiz şeyleri atmaktan kaçmamış olacağız ve daha da önemlisi unuttuğumuz bir çok şeyin orada beklediğini göreceğiz.

Her şeyi dışarı çıkardıktan sonra sıra geldi eşyaları ayırmaya…

1-GİDECEKLERİ BELİRLE : Öncelikle 1 sene içinde kullanmadığımız ve kullanmayacağımız ya da aynı fonksiyonda birden fazla ürün varsa bunları belirliyor ve atılacak durumda mı yoksa başka insanların işine yarar mı karar verip ayırıyoruz.

2-KESİN KALACAKLARI BELİRLE: Kesin gidecekleri belirledikten sonra kullandığımız,kullanacağımız ihtiyacımız olan eşyaları belirleyip onları ayırıyoruz.Yalnız bu bölümde çok dikkat etmeliyiz,çünkü gerçekten ihtiyacımız olmayan ama sırf atmaya kıyamadığımız hiç bir şeyi tutmamaya gayret etmeli  ve  buna odaklanmalıyız.

3-KARAR VEREMEDİKLERİMİZ :Sıra geldi en karmaşık bölüme,kararsız kaldıklarımız. Bu noktada sizi sizden iyi kimsenin tanıyamayacağını en doğru kararı kendinizin vereceğini söyleyerek yardımcı olacak bir kaç tüyo vermek isterim.Öncelikle eğer bir eşyaya 1 ila 2 sene arasında hiç ihtiyacımız olmadıysa %90 ihtimalle ihtiyacımız olmayacak, olsa dahi kiralama veya ödünç alma yoluyla ihtiyacımızı giderebileceğizdir.Ve hatırası olan eşyalar; onlar genelde atmaya en kıyamadıklarımız olur , fakat onların gitmesine izin verdiğimizde o hatıralarımız silinmez ya da yaşanmışlıklar yaşanmamış olmaz; o yüzden bu  eşyaları artık hak ettikleri ellere teslim etmenin zamanın geldiğini düşünmelisiniz.Hatıra kalmasını isterseniz fotoğrafını çekebilir ya da bu bir yemek takımıysa bir kaç  parçasını değerlendirecek şekilde bırakarak (Örneğin; fincandan saksı yapabilirsiniz.) diğerlerini özgürlüğe teslim edebilirsiniz.

**Eğer hiç bir şekilde karar veremiyorsanız, bir kolinin üzerine yerleştirip kolilediğiniz günün tarihini atabilir ve eğer 1 yıl içinde hiç açmadıysanız o zaman göndermeye karar verebilirsiniz.

 

Kalacakları belirledikten sonra sıra geldi bunları alana nasıl yerleştireceğimize.

1-Duvara monte edilmiş dikey raflar ve dolaplar kullanın. Ve bu dolapları kendi içinde modüllere ayırın (Yılbaşı süsleri ,kayak malzemeleri gibi.).

2-Yerleştirmeyi yaparken orta raflara en çok kullandıklarınızı, alt ve üst raflara ise en az kullandıklarınızı yerleştirin.Böylece ihtiyacınız olduğunda ulaşmanız kolay olacak.

3-Modüllendirdiğiniz dolapların üzerine içlerinde ne olduğunun listesini yapıştırırsanız aradığınız şeyi bulmanız çok kolay olacaktır.

4-Dolaplara sığmayacak eşyaları duvarlara asın (Örneğin bisikletinizi.).

5-Yatay alanda olabildiğince az eşya bırakın,böylece bu alan size alternatif bir hobi alanı olabilir.

Belki de böyle bir alana hiç ihtiyacınız  yoktur,kim bilir…

Potansiyelini keşfetmen dileğiyle…

 

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

 

 

ÇİSEM ARACI AYVALI hakkında ()
İşletme mezunu bir Sosyolog adayı.. Bana yorum ile veya modernminimalizm@gmail.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz, Potansiyelinizi keşfetmeniz dileği ile....

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: